Space Warriors
Typ:
film
Žánr:
dobrodružný, rodinný
Délka:
93 min
Země:
USA, 2013
Vesmírný tábor slouží jako výcvikové centrum pro skupinu vyvolených mladých lidí, kteří využívají své znalosti z oblasti vědy a astrofyziky na záchranu astronautů uvízlých na Mezinárodní vesmírné stanici při nečekané nehodě.Jimmy Hawkins (Thomas...

Popis

Vesmírný tábor slouží jako výcvikové centrum pro skupinu vyvolených mladých lidí, kteří využívají své znalosti z oblasti vědy a astrofyziky na záchranu astronautů uvízlých na Mezinárodní vesmírné stanici při nečekané nehodě.

Jimmy Hawkins (Thomas Horn) už jako malý chlapec snil o tom, že jednou bude zkoumat hvězdy a navštíví Mezinárodní kosmickou stanici, stejně jako jeho otec, bývalý astronaut NASA, kapitán Andy Hawkins (Dermot Mulroney). Cestování vesmírem však není žádná dětská hra, a proto mají Jimmyho rodiče vážné výhrady vůči jeho hluboké touze kráčet ve stopách svého otce. Po tom, co si Jimmy tajně podá přihlášku na místo na příštím raketoplánu, se dozví, že byl přijat do prestižního vesmírného tábora, vedeného plukovníkem Royem Manley (Josh Lucas). Jimmy a tým teenagerů, nazývaných Bojovníci, zde začnou soupeřit s konkurenčním týmem Titánů. Ocitnou se jen krůček od prohry, když najednou Mezinárodní vesmírná stanice vyšle nouzový signál a tři astronauti na palubě zůstávají opuštění stovky kilometrů nad Zemí. Osudy bezmocných astronautů visí na vlásku, když Jimmy a jeho tým vymyslí inovativní záchranný plán, který zaujme velitele Phillipse (Danny Glover) a zároveň nabízí nové naděje pro budoucnost kosmického výzkumu.