Ve Filmovém klubu budeme mít možnost po letech se znovu podívat na francouzsko-italský film, který v roce 1961 natočil režisér Louis Malle a v němž hlavní role hrají nezapomenutelní Brigitte Bardot a Marcello Mastroianni. Film sám se stal pojmem...

Popis

Ve Filmovém klubu budeme mít možnost po letech se znovu podívat na francouzsko-italský film, který v roce 1961 natočil režisér Louis Malle a v němž hlavní role hrají nezapomenutelní Brigitte Bardot a Marcello Mastroianni. Film sám se stal pojmem ve filmové historii a téměř klasickým dílem svého žánru.

Jill vyrůstá v bohaté rodině. Jediným zpestřením všedních dnů je přítel její matky Gríša a tři kamarádi z taneční Akademie — choreograf Dick a tanečnice Carla s milencem režisérem Fabiem. Když se Fabio a Carla vezmou, Jill si uvědomí, že Fabia miluje. Spolu s Dickem odjede Jill do Paříže, ale brzy se spolu rozejdou a Jill začne pracovat jako manekýnka. Asi po třech letech se z obyčejné dívky stane hvězda.

Stále je na očích veřejnosti a ani před jejím soukromým životem nemají novináři respekt. Na vrcholku slávy se Jill nervově zhroutí. Útěchu a pomoc hledá u Fabia, který se mezitím rozešel s Carlou. Pomalu nachází Jill zase radost ze života . ..