Sněženky a machři po 25 letech
Typ:
film
Žánr:
komedie
Délka:
100 min
Motto:
Co uděláte, aby se Vaše 25 let stará platonická láska stala skutečnou?
Země:
Česká Republika/Slovensko, 2008
Co uděláte, aby se Vaše 25 let stará platonická láska stala skutečnou?... Možná všechno a možná nic, možná zjistíte, že to, co se za 25 let nestihlo, se už nezvládne… Zůstalo u nenaplněných přání z let teenagerovských, přání, která provází...

Popis

Co uděláte, aby se Vaše 25 let stará platonická láska stala skutečnou?... Možná všechno a možná nic, možná zjistíte, že to, co se za 25 let nestihlo, se už nezvládne… Zůstalo u nenaplněných přání z let teenagerovských, přání, která provází každého hrdinu našeho filmu a každého z nás.

Náhlé setkání profesora Kardy, Vikiho Cabadaje a Mariky Kardové vede ke svolání „staré party Sněženek a machrů“ do horského střediska v Peci pod Sněžkou a spustí nové humorné příběhy, reflexe a reminiscence Karla Máchy, Radka Převrátila, profesora Kardy, profesorky Hanky a samozřejmě Mariky Kardové a Vikiho Cabadaje.

Hlavní aktéři už nejsou sami, ale mají své potomky. Jana Cabadajová a Petr Mácha. Každý se z jiného důvodu ocitne v Peci a tvoří novodobý pohled mladé generace na svět rodičů. Mezi samotnou „tzv. zlatou mládeží“ vychovanou generací Sněženek a machrů a samozřejmě mezi ní a jejími rodiči je dusno, přeskakují jiskry a tvoří se tak prostor pro smršť vtipných situací.