Světoznámá pohádka bratří Grimmů totiž dostala v novém americkém filmu podobu ponurého gotického horroru. Odehrává se v divokém světě, kde příroda je nemilosrdná a černá magie velmi skutečná. Obzvláště pak pro šestnáctiletou dívku, která prchá...

Popis

Světoznámá pohádka bratří Grimmů totiž dostala v novém americkém filmu podobu ponurého gotického horroru. Odehrává se v divokém světě, kde příroda je nemilosrdná a černá magie velmi skutečná. Obzvláště pak pro šestnáctiletou dívku, která prchá před svou šílenou nevlastní matkou, posedlou její smrtí. Všechno to začalo před šestnácti lety, kdy smečka vlků napadla kočár projíždějící kolem hustého lesa. Ten se převrátil a smrtelně zranil těhotnou ženu. Ta prosí svého manžela Fredericka, aby dítě vyřízl dokud žije.

Zoufalý muž tak přivede do tohoto surového světa dceru jménem Lilli. Vychovávaná chůvou Nannau a milovaná otcem, považuje svět za krásné místo k životu. To ovšem jen do chvíle, kdy se Frederik podruhé ožení. Jeho nová žena jménem Claudie je žena nesmírně krásná, ovšem stejně tak pyšná a zahleděná do své krásy. Jejím jediným sluhou je její nemluvný a tak trochu záhadný bratr Gustav, jejím jediným důležitým majetkem ozdobné, ručně vyřezávané zrcadlo, ve kterém se neustále shlíží a obdivuje svou vlastní krásu. A dál už to znáte, Lilli vyroste v krásnou dívku, která na sebe strhne veškerou pozornost, což se Claudii vůbec nelíbí. Její vztek je tak velký, že se zhroutí a v důsledku toho potratí. A když se ještě brzy poté Lilli zasnoubí s lékařem Peterem, pohár přeteče.

Claudia zešílí a podlehne zrcadlu, které k ní promlouvá, že to Lilli je příčinou všech neštěstí, které ji potkaly. Přikáže Gustavovi, aby dívku zabil. Ten však není schopen a proto ji pouze odvede do lesa. Tady ovšem Lilli nenarazí na sedm trpaslíků, ale sedm psanců vedených chladnokrevným Willem. Ani tady však Lilli není v bezpečí před černou magií a zlobou šílené Claudie.