Sněhulák
Typ:
film
Žánr:
drama, mystery, kriminální
Délka:
119 min
Motto:
Brzy napadne první sníh... pak brzy zabije
Země:
USA/Japonsko/Čína/Švédsko/Velká Británie, 2017
Po tomhle filmu už nikdy nepostavíte sněhuláka s radostí. Nejúspěšnější autor současné krimi Jo Nesbø, nejsvéráznější románový detektiv Harry Hole a jeden z nejcharismatičtějších herců své generace Michael Fassbenderse spojili v adaptaci slavného...

Popis

Po tomhle filmu už nikdy nepostavíte sněhuláka s radostí. Nejúspěšnější autor současné krimi Jo Nesbø, nejsvéráznější románový detektiv Harry Hole a jeden z nejcharismatičtějších herců své generace Michael Fassbenderse spojili v adaptaci slavného detektivního thrilleru, jenž spolu s dalšími deseti „Holeovkami“ kraluje žebříčkům nejčtenějších knih současnosti. Harry Hole (Michael Fassbender) je enfant terrible týmu, vyšetřujícího zločiny v norské metropoli. Na jedné straně je to výjimečně dobrý detektiv, jehož netradiční metody skoro vždy vedou k úspěchu, na straně druhé se však jedná o nezodpovědného alkoholika s tolika prohřešky, že je už dál nechtějí přehlížet nejen jeho nadřízení, ale ani jeho přítelkyně Rachel (Charlotte Gainsbourg), s níž se právě rozešel. Jediné, co stojí mezi ním a pitím, je případ, který by ho přivedl na jiné myšlenky.

Ke smůle jedné ženy, která zmizela uprostřed noci ze svého domu a o pár dní později byla nalezena brutálně zavražděná, se Harry právě dočkal. Postavený sněhulák, který na místě činu zůstal jako jediné vodítko, naznačuje, že tenhle pachatel si chce hrát a že si dost možná už párkrát takhle hrál i v minulosti. A že ho to baví čím dál víc a nehodlá s tím přestat. Přestože Harrymu v pátrání pomáhá brilantní mladá vyšetřovatelka Katherine Bratt (Rebecca Ferguson), nepřestávají policisté tahat za kratší konec. Záplava domnělých i pravých stop a hned několik podezřelých vytvářejí pachateli dokonalou clonu, za níž může nerušeně stavět sněhuláky, vraždit a dělat si legraci z Harryho Holea. Jenže skvělému poldovi stačí i vrahova nepatrná chyba k tomu, aby se chytil stopy a už ji nepustil.