Snadný prachy 3: Život deluxe
Typ:
film
Žánr:
thriller, drama, kriminální
Délka:
127 min
Motto:
Kruh se uzavírá
Země:
Švédsko, 2013
Původní profesí advokát, Jens Lapidus, zužitkoval ve svých románech zkušenosti z praxe u okresního soudu v Sollentuně a knihy se staly takřka přes noc bestsellery. Všechny se dočkaly filmového zpracování a také v kinech zaujaly první příčky...

Popis

Původní profesí advokát, Jens Lapidus, zužitkoval ve svých románech zkušenosti z praxe u okresního soudu v Sollentuně a knihy se staly takřka přes noc bestsellery. Všechny se dočkaly filmového zpracování a také v kinech zaujaly první příčky návštěvnosti diváků.

Režie Snadných prachů 3: Život deluxe se ujal uznávaný arthousový filmový tvůrce Jens Jonsson. Absolvent Švédské filmové školy zahájil svou kariéru točením reklam a krátkých filmů. První úspěchy zaznamenal již v roce 2002 snímky K-G i nöd och lust (ocenění Cinefondation Award na MFF Cannes) a Bror mim (Stříbrný medvěd na MFF Berlín). Zlom pak nastal s jeho celovečerním debutem Král ping-pongu, který mu přinesl řadu výzamných ocenění, včetně Ceny velké poroty na Filmovém festivalu v Sundance či ceny Zlatý Hugo pro nejlepšího debutujícího režiséra (Filmový festival Chicago). Snadný prachy 3: Život deluxe je Jonssonův druhý celovečerní film.

JW žije na útěku a je rozhodnut zjistit, co se stalo s jeho zmizelou sestru Camillou. Každá stopa ho stále více zavádí do světa stockholmského organizovaného zločinu. Jorge chce provést svou poslední akci – největší loupež švédské historie. Během komplikovaných příprav však potkává Nadju, ženu ze své minulosti. Současně se do prostředí vůdce srbské mafie ve Stockholmu infiltruje policista Martin Hägerström. Série událostí vede k bojům uvnitř srbské mafie, do kterých je i nedobrovolně vtažena Natalie, dcera hlavy srbské mafie.