Snadný prachy 2
Typ:
film
Žánr:
thriller, akční, drama
Délka:
97 min
Motto:
Pokračování divácky úspěšného filmu Snadný prachy (2010), natočeného podle bestselleru švédského autora Jense Lapidouse.
Země:
Švédsko, 2012
Režisér snímku, Babak Najafi, vystudoval dokumentární tvorbu ve Stockholmu a již prvním filmem Sebbe (2010) získal národní prestižní ocenění a cenu za nejlepší hraný debut na MFF v Berlíně.Ve filmu Snadný prachy 2 je, podobně jako v prvním díle,...

Popis

Režisér snímku, Babak Najafi, vystudoval dokumentární tvorbu ve Stockholmu a již prvním filmem Sebbe (2010) získal národní prestižní ocenění a cenu za nejlepší hraný debut na MFF v Berlíně.

Ve filmu Snadný prachy 2 je, podobně jako v prvním díle, hlavní postavou JW, chudý mladý student, který se ocitá uprostřed zdravé stockholmské smetánky a organizovaného zločinu. Právě v době, kdy chce JW skoncovat s nelegálním businessem, objeví se muž z minulosti, který výrazně zkomplikuje jeho situaci. Je nevyhnutelné odejít ze země, protože ho hledá policie i srbská mafie.

Po velkém úspěchu filmu Snadný prachy v režii Daniela Espinosy se v Hollywoodu začal připravovat jeho remake. Avšak Najafiho snímek ho předběhl. Ve Švédsku se dokonce chystá třetí pokračování Easy Money III, tentokrát v režii mladého švédského režiséra Jense Jonssona.