Smrtonosná past 4.0
Typ:
film
Žánr:
thriller, dobrodružný, akční, kriminální
Délka:
128 min
Motto:
Bruce Willis je zpátky ve své nejlepší roli...
Země:
USA, 2007
Amerika je při oslavách Dne nezávislosti napadena velmi rafinovaným útočníkem. Ten využívá nejmodernější technologie, aby napáchal co největší škody na americké infrastruktuře a uvrhl zemi do chaosu. Jeho promyšlený plán však má jednu trhlinu....

Popis

Amerika je při oslavách Dne nezávislosti napadena velmi rafinovaným útočníkem. Ten využívá nejmodernější technologie, aby napáchal co největší škody na americké infrastruktuře a uvrhl zemi do chaosu. Jeho promyšlený plán však má jednu trhlinu. Nepočítá s tím, že existuje John McClane (Bruce Willis), který je v proklatě dobré formě.

Čtvrté pokračování mimořádně úspěšné série s Brucem Willisem jako nekompromisním protivníkem teroristů všeho druhu a všech národností, slibuje klasickou akční podívanou. V záplavě všech nejmodernějších trikových filmů tak nabízí nejen hrdinu ze staré školy, ale i klasické automobilové honičky, detonace, pořádného záporného hrdinu a střet postmoderního "počítačového" světa se zdravým selským rozumem. Bruce Willis jako hrdina se srdcem na správném místě a přebytkem černého humoru patří dnes už ke kultovním postavám akčního filmu. Patří taky mezi ty hrdiny, kteří si o sobě nemyslí, jak jsou dokonalí a tak jsou Smrtonosné pasti vždy také o nadsázce. Tento díl je sice nekompromisní hlavně při vizuální stylizaci scén, kdy John likviduje vrtulníky a zadá si i se stíhačkou, na druhou stranu zůstává při zemi a nenabízí jednoduchou moralitu s dobrým koncem. To vše z něj dělá akční hit nadcházejícího léta.

Režisér Len Wiseman začínal jako asistent na filmech Godzilla, Den nezávislosti a dalších. Jako režisér je podepsán pod filmy Underworld a Underworld: Evolution, které sice pracují s fantaskními tématy, ale vykazují mimořádnou míru řemeslné zručnosti a autentických akčních scén. V jeho podání je Smrtonosná past především plejádou neuvěřitelných kaskadérských kousků a velkolepých scén odehrávajících se tentokrát ve velké míře na ulicích, dálničních spojkách a v tunelech uprostřed běžného denního provozu.

Předchozí díly série vidělo v České i Slovenské republice vždy okolo 400 000 diváků. Na celosvětových tržbách pak vydělala něco přes půl miliardy dolarů a patří k nejúspěšnějším komerčním projektům tohoto žánru. Již dlouho netrpělivě očekávaný čtvrtý díl bude ve světové premiéře uveden 27. června 2007.