Smrtelné stroje
Typ:
film
Žánr:
thriller, dobrodružný, akční, sci-fi, fantasy
Délka:
128 min
Země:
USA/Nový Zéland, 2018
Světu docházejí zdroje, města se proměnila v pohyblivé predátorské stroje a jedna dívka se touží pomstít muži, který ji připravil o matku. Bohužel, patří mezi ty vůbec nejmocnější muže planety. Smrtelné stroje jsou dobrodružné fantasy od tvůrců...

Popis

Světu docházejí zdroje, města se proměnila v pohyblivé predátorské stroje a jedna dívka se touží pomstít muži, který ji připravil o matku. Bohužel, patří mezi ty vůbec nejmocnější muže planety. Smrtelné stroje jsou dobrodružné fantasy od tvůrců Pána prstenů a Hobita.

Za pár set let bude svět jen umírající nehostinnou pustinou, křižovanou obřími stroji na kolech, jejichž primární snahou je nacházet zbývající zdroje obživy a surovin. V tato monstra se proměnila původní města. Sídla na kolech jsou plná lidí a největším a nejmocnějším z nich je Londýn. Ten se rozrůstá i díky pohlcování menších strojů, které se objeví v jeho cestě. Tímhle způsobem se v Londýně ocitne i Hester Shaw (Hera Hilmar), tajemná dívka se zjizvenou tváří. Jí jediné, zdá se, nevadí, že Londýn spolknul její domovské město. Hester se totiž díky tomu ocitla v blízkosti jeho vládce Thaddeuse Valentina (Hugo Weaving), s nímž má z minulosti nevyřízené účty. Jenže i Thaddeus je rád, že Hester vidí. Dívka má v držení předmět, s nímž by se mohl stát nejmocnějším mužem na světě. A protože má Thaddeus poněkud větší palebnou sílu než ona, ocitne se Hester na útěku a v doprovodu zoufale nepraktického knihomola a renegátky, na jejíž hlavu je vypsaná obrovská odměna.