Sovětský barevný film ze života zabajkalských lovců. Hrdinou příběhu je moskevský vědecký pracovník Andrej Sazanov, který se vypraví až do Zabajkalí, aby pomocí své nové chovatelské methody zabránil úplnému vyhubení sobolů. Hned na cestě tajgou...

Popis

Sovětský barevný film ze života zabajkalských lovců. Hrdinou příběhu je moskevský vědecký pracovník Andrej Sazanov, který se vypraví až do Zabajkalí, aby pomocí své nové chovatelské methody zabránil úplnému vyhubení sobolů. Hned na cestě tajgou do loveckého sovchozu se střetne s předákem lovců Volkovem, který střílí hájené ondatry. Volkov se vymlouvá na to, že ondatry stejně při povodni zahynou a takhle dají státu aspoň kožešinu. Andrej však vystaví pro ondatry ochranné hráze a při povodni jich zahyne velmi málo.

Vypraví se potom hluboko do tajgy na místo, kde žijí soboli. Tam s pomoci ostatních sovchozníků dokáže, že soboly lze chovat jeho novou methodou. Když se však vrací do sovchozu, zastihne ho zpráva, že po jeho odchodu začali soboli hynout. Vrátí se zpět a zlepší svá krmítka tak, aby soboli v nich nehynuli mrazem. Ale Zabajkalí již neopustí, zamiluje se do své spolupracovnice Jeleny a s ní se vydá na nová místa v tajze.