Jak byla zlatovlasá princezna Radost pirátovi přislíbena? Dokáže odvážný Jiřík splnit tři úkoly, porazit druhého nápadníka a přivézt Radost svému pánovi? A co když je láska silnější než všechny sliby? Na začátku příběhu vyprávěného na motivy...

Popis

Jak byla zlatovlasá princezna Radost pirátovi přislíbena? Dokáže odvážný Jiřík splnit tři úkoly, porazit druhého nápadníka a přivézt Radost svému pánovi? A co když je láska silnější než všechny sliby?

Na začátku příběhu vyprávěného na motivy oblíbené Zlatovlásky je kůže kouzelného hada. Kdo ji ochutná, porozumí řeči zvířat. Ochutná ji i zlý kníže Honorád. Ani to ho však neodradí od nesmyslné krutosti vůči všem a všemu. A když si potom usmyslí, že chce zlatovlasou nevěstu, vyšle svého čeledína Jiříka, aby se vypravil z rodné Božemle daleko do světa a zlatovlasou Radost mu přivedl.

Po řadě dobrodružných situací se spolu se svou družinou Jiřík nakonec dostane až ke království, kde nejmladší ze dvanácti dcer je právě zlatovlasá princezna Radost. Jediná doposud neprovdaná. Zadarmo si ji ovšem Jiřík neodvede. Musí splnit nejen tři úkoly, ale především porazit svého soka, prohnaného piráta Za Bié Ocradé. Jiříkovi naštěstí pomáhají nejen zvířata a jeho družina Božemliánů, ale i sama princezna, jejíž lásku si dokázal získat.

„Všichni ten příběh známe. Jde o původně lidové vyprávění, které Karel Jaromír Erben literárně zpracoval a publikoval pod názvem Zlatovláska,“ říká kreativní producentka Kateřina Ondřejková, v jejíž tvůrčí skupině pohádka vznikla. „Dějová linka, která je u Erbena velmi jednoduchá, je scenáristkou Ivou Procházkovou obohacena o řadu dobrodružných i humorných prvků a staví na tradici české filmové pohádky s vtipnými dialogy, vyhraněnými charaktery, ale i překvapivými momenty. Diváci se můžou těšit na dobrodružnou podívanou se spoustou reálných zvířat a efektních triků.“