se svou matkou a skromným dvoučlenným služebnictvem. Nic z jeho krás, a dokonce ani z krás pozdního devatenáctého století, v němž žije, ale nikdy neuvidí. Je totiž slepý. A za tento hendikep nenávidí celý svět, který pak častuje stále méně...

Popis

se svou matkou a skromným dvoučlenným služebnictvem. Nic z jeho krás, a dokonce ani z krás pozdního devatenáctého století, v němž žije, ale nikdy neuvidí. Je totiž slepý. A za tento hendikep nenávidí celý svět, který pak častuje stále méně zvládatelnými výbuchy zlého hněvu a zuřivosti. Možná je ale přeci jen spása na dosah.

Do Rubenova chaotického, strachem a hořkostí přeplněného života totiž přichází Marie, bolestným mládím zjizvená, a přesto velmi silná a tvrdohlavá žena, která jako albínka ví, jaké to je být jiný a vyčleněný z kolektivu. A protože jí v životě nejvíce pomohly knihy, věří, že by jejich stránky a v nich ukryté příběhy mohly být lékem i na Rubenovu zlomenou duši. Začíná mu proto číst. A jelikož je prvním člověkem, který se odmítá sehnout před tyranovou záští, získá dokonce i víc než jen Rubenovu pozornost. Získá jeho lásku.

V momentě, kdy přichází doktor s dobrou zprávou, že by nejnovější výdobytek moderní vědy snad mohl pomoci Rubenovi znovu vidět, ale Marie propadá panice. Bojí se, že by jediný pohled na její bělostné vlasy mohl zničit cit, který mezi oběma vyklíčil. V hlavních rolích evropského koprodukčního historického dramatu, oceněného Zlatým gryfem z mezinárodního filmového festivalu v italském Giffoni, se českým divákům poprvé představí.