Jde o horor, jehož hlavním hrdinou je leprechaun, skřítek z irských legend. Mužíček okradený o své zlaťáky, se ocitá v Americe současné doby, a dělá vše, aby se pomstil. Snímek těží především z groteskní podoby titulni postavy, představované...

Popis

Jde o horor, jehož hlavním hrdinou je leprechaun, skřítek z irských legend. Mužíček okradený o své zlaťáky, se ocitá v Americe současné doby, a dělá vše, aby se pomstil. Snímek těží především z groteskní podoby titulni postavy, představované Warwickem Davisem (známým z Návratu Jediho), a z maskérského umění Gabea Z. Bartalose (spolutvůrce Gremlitxs) - Irsko. Chamtivý Američan Dan O'Grady připraví leprechauna o jeho poklad: sto zlatých minci. Skřítek zuří. Pronásleduje nepřítele a jeho ženu do Ameriky, ale nakonec je sám uvězněn v bedně. O'Grady, týraný noční můrou, zemře.

Po deseti letech O'Gradyho venkovský dům, v němž je bedna s leprechaunem, koupí rockerský veterán J.D. Reding se svou půvabnou dcerou Tory. Nový vlastnik si najme souseda Nathana a jeho kumpány Alexe a Ozzieho, aby dům vymalovali. Ze suterénu se neustále ozývá hlas, žadonící o propuštění. Leprechaun se skutečně dostane ze svého zajetí a začne řádit. Nakonec je zabit. Hrozí však nebezpečí, že se objeví znovu.