Čínský umělecký film z posledních bojů čínských pracujících a Lidové osvobozenecké armády s kuomintangci v Šanghaji. Ohniskem odporu Čínských dělníků proti kuomintanské reakci jsou šanghajské továrny. Zoufalé pokusy kuomintangců, udržet na rozkaz...

Popis

Čínský umělecký film z posledních bojů čínských pracujících a Lidové osvobozenecké armády s kuomintangci v Šanghaji. Ohniskem odporu Čínských dělníků proti kuomintanské reakci jsou šanghajské továrny. Zoufalé pokusy kuomintangců, udržet na rozkaz amerických imperialistů vládu v zemi, se rozpadají pod vítěznými údery osvobozenecké armády. Dělníci jedné textilní továrny, podporováni ostatním šanghajským dělnictvem a studenty, vyhlásí na znamení protestu proti kuomintangskému řádění stávku, která se rozroste v otevřený odpor proti vládé.

Dík své jednotě a připravenosti, zabrání kuomintangcům v posledním zločinu před útěkem, zničení továren. S nadšením pak vítají ve svém městě oddíly Lidové osvobozenecké armády, která ve velké, slavné ofensivě rozdrtila nepřítele. Film Sjednoťte se pro zítřek" byl uváděn na VII. MFF v Karlových Varech v r. 1952.