Vítejte v Sin City. Toto město je plné násilí, korupce a zlomených srdcí. Pro někoho je temným, cynickým místem a pro někoho je domovem. Zkorumpovaní policisté. Sexy prostitutky. Zoufalí padouši. Někteří touží po pomstě, jiní po spasení a další...

Popis

Vítejte v Sin City. Toto město je plné násilí, korupce a zlomených srdcí. Pro někoho je temným, cynickým místem a pro někoho je domovem. Zkorumpovaní policisté. Sexy prostitutky. Zoufalí padouši. Někteří touží po pomstě, jiní po spasení a další po obojím.

Sin City je město, které existuje doslova v černé a bílé. Svět, který je strohý a tvrdý. Pouze vzácné záblesky zářivých barev ho rozjasňují. Zároveň je to město výrazných kontrastů - korupce, touha po moci a nepoddajnost na jedné straně a morálka, víra a sny o lásce na straně druhé. Imaginární metropolie, která není vždy jen špatná, ale, jak se zdá, rodí se tu čisté city a emoce.

Město ze zrodilo roku 1991 z bujné představivosti a výtvarného umění mistra moderních komiksů, Franka Millera. Stalo se jedním z kritiky nejoceňovanějších kreslených příběhů dneška. Miller byl již dlouhou dobu významnou osobou světa kreslených příběhů, ale jeho příběhy Sin City prolomily všechny předchozí úspěchy. Nikdy však nepředpokládal, že bude Sin City někdy zfilmováno…

Z Millerových komiksů si režisér Robert Rodriguez vybral tři povídky - Drsný sbohem (The Hard Goodbye), Velká tučná zabijačka (The Big Fat Kill) a Ten žlutej parchant (The Yellow Bastard).