Simon Sez je mistrem svého oboru. Je mistrem bojových umění, výborným střelcem a neodolatelným svůdcem, zkrátka špičkovým agentem, možná nejlepším ve svém oboru. Kdysi pracoval pro CIA, dnes však žije na jihu Francie a pracuje pro Interpol. Právě...

Popis

Simon Sez je mistrem svého oboru. Je mistrem bojových umění, výborným střelcem a neodolatelným svůdcem, zkrátka špičkovým agentem, možná nejlepším ve svém oboru. Kdysi pracoval pro CIA, dnes však žije na jihu Francie a pracuje pro Interpol. Právě pracuje na případu ilegálního obchodu se zbraněmi a sleduje obchodníky s pomocí svých dvou přátel, mnichů, kteří si říkají bratr Macro a bratr Micro a jsou experty přes počítače a odposlechy s pomocí různých elektronických hraček, například robotického hmyzu.

Obrátí se na něj dávný kamarád ze studií Nick Miranda, který pracuje pro velkou softwarovou firmu a má vyřešit případ Claire, unesené dcery majitele firmy, za kterou má zaplatit výkupné. Případ je však nad jeho síly, a tak Simonovi nezbývá, než Nickovi pomoci. Brzy se ukáže, že oba případy mají mnoho společného. Například pachatele, afektovaného psychopata Ashtona, který se zmocnil velmi výkonné laserové zbraně a k tomu, aby ji oživil a mohl před zraky veřejnosti jako demonstraci své síly zlikvidovat Eiffelovku, potřebuje ještě přísně tajný aktivační kód.

A aby to Simon Sez neměl tak snadné, zapletou se do případu také přítel unesené krásky Michael, korsičtí teroristé a také Simonova bývalá milenka, přezdívaná Tanečnice, jejíž tělo by šlo bez nadsázky označit jako Smrtonosnou zbraň. Ti všichni nasedají na horskou dráhu, která se řítí zákrutami špionáže, explozí a vražd.