Silent Hill
Typ:
film
Žánr:
thriller, drama, horor, fantasy
Délka:
125 min
Motto:
Japonský herní horror v americkém balení režírovaný Francouzem...
Země:
USA/Francie/Kanada/Japonsko, 2006
Japonský herní horror v americkém balení režírovaný Francouzem. To je důkaz globalizace Hollywoodu, který nasává nové talenty a inspirace. Tentokrát jde o jednu z nejpopulárnějších herních sérií survival hororů, do které patří i Resident Evil....

Popis

Japonský herní horror v americkém balení režírovaný Francouzem. To je důkaz globalizace Hollywoodu, který nasává nové talenty a inspirace. Tentokrát jde o jednu z nejpopulárnějších herních sérií survival hororů, do které patří i Resident Evil. Silent Hill však nestaví na zombies a roztrhaných vnitřnostech, mnohem raději diváka straší po vzoru klasických japonských hororů a představuje mu monstra jak z deníčku nejslavnějších kubistů. Výsledkem je vysoce originální herní koncept, který učaroval i Rogeru Avarymu (scénárista Pulp Fiction) , který se rozhodl sepsat scénář, s podporou autora původní hry, Akiry Yamaoky z Konami.

Silent Hill režíruje Christophe Gans, zodpovědný třeba za Bratrstvo vlků, jehož atmosféra se dala krájet snad jen motorovou pilou.

Dějově se dá snímek popsat jako mix prvních tří dílů, ve kterých jde o hlavní hrdinku Rose a její smrtelně nemocnou dcerku. Rose se chopí poslední šance a vydá se za starou léčitelkou. Autoři jí však nechají zabloudit do tajemného a opuštěného městečka jménem Silent Hill a dokonce ji seberou i milovanou dcerku. Rose se při jejím hledání stále hlouběji zaplétá do ponuré historie města, které je mrtvé jen na první pohled. V temných koutech totiž něco číhá...a nemá to zrovna dobré úmysly.