Šílená pečovatelka
Typ:
film
Žánr:
thriller, drama, tv film
Délka:
92 min
Rok:
1991
Co by se stalo, kdyby pečovatelka, kterou si najmete na hlídání vašeho dítěte byla psychicky narušená a na hranici šílenství? Pokud si to nedovedete představit, podívejte se na psychologický thriller, kde se do podobné situace dostane rodina...

Popis

Co by se stalo, kdyby pečovatelka, kterou si najmete na hlídání vašeho dítěte byla psychicky narušená a na hranici šílenství? Pokud si to nedovedete představit, podívejte se na psychologický thriller, kde se do podobné situace dostane rodina úspěšného spisovatele Dennise Jonese a jeho manželky Ruth. Potřebují sehnat někoho, kdo by v hotelovém pokoji pohlídal jejich pětiletou dcerku Melisu, aby se mohli vypravit na banket pořádaný přímo v prostorách hotelu, a dlouholetý zaměstnanec hotelu Carl, který má na starosti obsluhu výtahu, jim doporučí svou mladou neteř Nell.

Nikdo v tu chvíli netuší, jak moc je Nell psychicky narušená a co všechno se stane během těch několika hodin, kdy zůstane s Melisou v jejich hotelovém pokoji. Krátce po odchodu rodičů totiž Melissa uvízne v pasti Nellina hluboko zakořeněného nutkání a šalebné hry na matku a dceru, když pečovatelka trpící zmatenými představami a deziluzemi, začne být přesvědčená, že holčička, o kterou se stará, je její dcera.

Konečně se splnily její fantazie a sny, konečně je "matkou" a nikdo jí její "dceru" nevezme. Je odhodlána bránit ji proti všem, kdo by ji chtěli vzít a nezastaví se před ničím a se stejným odhodláním zabije psa, nevlastního otce, pokojskou, která by ji mohla prozradit. Pravé peklo si prožije také hotelový host Jeff Harper, který se náhodně a zcela bezděčně stává předmětem Nelliny zhoubné vášně a "osudové přitažlivosti".