Otevřená, svým způsobem drastická filmová rekonstrukce nevšedního a bouřlivého vztahu baskytaristy Sex Pistols Sida Viciouse a mladé Američanky Nancy Spungenové. Hudební aktivity legendární skupiny tvoří jenom pozadí příběhu o nezvyklé lásce,...

Popis

Otevřená, svým způsobem drastická filmová rekonstrukce nevšedního a bouřlivého vztahu baskytaristy Sex Pistols Sida Viciouse a mladé Američanky Nancy Spungenové. Hudební aktivity legendární skupiny tvoří jenom pozadí příběhu o nezvyklé lásce, kterou tvoří nejenom vzájemné sympatie a pochopení, ale také přemíra heroinu. Ten posléze nabývá převahu a divák se stává svědkem fyzického i psychického rozkladu osobností Sida a Nancy.

Děsivé finále je pak už jen logickým vyústěním dekadentní životní filosofie, jež přerůstá do odmítnutí všech základních společenských norem. I když se Sid Vicious stal po své smrti (zemřel během léčby drogové závislosti) ikonou punkového hnutí, jeho pokus o vzpouru proti všemu a všem se v konečném důsledku jeví jako marný. Sid a Nancy je celkem zdařilé, i když poněkud komorní, drama dvou mladých lidí, kteří neunesli tíhu vlastního bytí.