Severní přístav
Typ:
film
Žánr:
drama
Délka:
84 min
Země:
Československo, 1953
Přiběh filmu, odehrávajíci se z větši části v zajímavém prostředí obchodního přistavu, vypráví o nepřátelské činnosti agentů, kteří se snaží vyzrazováním důležitých údajů z provozu obchodního oddělení mařit plnění plánu našeho průmyslu. Proti nim...

Popis

Přiběh filmu, odehrávajíci se z větši části v zajímavém prostředí obchodního přistavu, vypráví o nepřátelské činnosti agentů, kteří se snaží vyzrazováním důležitých údajů z provozu obchodního oddělení mařit plnění plánu našeho průmyslu. Proti nim bojují členové bezpečnostních orgánů a spolu s nimi i zaměstnanci přístavu. — Film poukazuje na to, že zásada bdělosti a ostražitosti nesmí zůstat pouhou frázi a formalitou, a je jedním z pokusů o vytvoření nové detektivky. (FILMOVÝ PŘEHLED 19 / 1954)
Vzorový agentský příběh nejtužšího stalinistického střihu ukazuje, jak záškodníci jednak získávají důležité údaje o činnosti důležitého podniku, jednak se snaží mařit plnění plánu a rozvracet pracovní morálku. Ale bdělé bezpečnostní orgány včas zasáhnou a zastaví jejich ohavné rejdy. To vše bylo míněno zcela vážně.