Kuchař Walter Lenz se rozhodl vyplnit si svůj dávný sen a otevřít si restauraci na španělském ostrově Mallorca. Spolu se svou manželkou Hannou, která se kvůli manželově snu vzdá dobře placené práce v Mnichově, a s jejich dcerou Lilli, která se...

Popis

Kuchař Walter Lenz se rozhodl vyplnit si svůj dávný sen a otevřít si restauraci na španělském ostrově Mallorca. Spolu se svou manželkou Hannou, která se kvůli manželově snu vzdá dobře placené práce v Mnichově, a s jejich dcerou Lilli, která se chystá nastoupit do prvního ročníku univerzity, se přestěhují na Mallorku a horečně se pustí do práce, protože ohlášený otevírací den se rychle blíží.

Walter si však zřejmě vzal větší sousto než jeho tělo dokázalo zvládnout a ze zvyšující se psychické i fyzické námahy dostane infarkt, kterému podlehne. Po jeho smrti je žalem zdrcená Hanna postavena před celou horu potíží a problémů. Dokáže udržet restauraci v chodu, když nemá žádné zkušenosti s obchodem a už vůbec ne s restauratérskou živností? Příliš si nevěří a tak se zdá, že nejschůdnější cestou bude restauraci prodat. Žádná seriózní nabídka však nepřichází. Hanna má pocit, že každý se ji pokouší oklamat a podvést.

Takový přístup nakonec probudí jejího bojovného ducha a ona se zatvrdí v odhodlání vydržet a restauraci navzdory všem potížím otevřít. Nečekanou pomocí se pro ni stane kuchař Mati, který předtím pracoval jako kuchař v lodní kuchyni na moři a je spásou nejen pro Hannu, ale jak se ukáže také pro mlsné jazýčky hostů restaurace. Navíc se ukáže také jako schopný pomocník v boji proti trojici podlých obchodníků, kteří jsou odhodláni převzít restauraci za každou cenu a neštítí se žádné špinavosti, aby dosáhli svého. Se zvyšujícími se nároky a rostoucí hrozbou se znovu objevuje otázka, zda dokáže naplnit sen svého manžela, který přijala za svůj.