Sejmout zabijáka
Typ:
film
Žánr:
thriller, akční, životopisný, kriminální
Délka:
106 min
Země:
USA, 2011
Sirotek, jenž své dětství prožil v drsných ulicích Clevelandu, Ir Danny Greene (Ray Stevenson), se dokázal vypracovat z přístavního dělníka v odborového předáka a spojence mafie. Když ho agenti FBI z odborů vytlačili, Danny začíná novou kariéru...

Popis

Sirotek, jenž své dětství prožil v drsných ulicích Clevelandu, Ir Danny Greene (Ray Stevenson), se dokázal vypracovat z přístavního dělníka v odborového předáka a spojence mafie. Když ho agenti FBI z odborů vytlačili, Danny začíná novou kariéru vymahače dluhů pro lichváře Shondora Birnse (Christopher Walken) a navíc pořád spolupracuje s mafiánským bossem Johnem Nardim (Vincent D’Onofrio). Danny, kterému je v patách detektiv Joe Manditski (Val Kilmer), rychle získává vlastní moc a dostává se do sporu s Italy, kteří brzy pochopí, že zabít ho nebude vůbec snadné. Jejich vzájemná nevraživost vyvolává v clevelandských ulicích krvavou válku a město získává nelichotivou přezdívku “Bomb City”.

Film Sejmout zabijáka, který vznikl podle skutečných událostí, přináší příběh muže, jenž mentalitu irského válečníka propojil se směsí pýchy, brutality, ctižádosti a zásadovosti. V 70. letech minulého století se stal ústřední postavou války podsvětí, která jednou provždy změnila organizovaný zločin v Americe.