Se slovníkem v posteli
Typ:
film
Žánr:
drama, romantický
Délka:
109 min
Motto:
Jessica Alba vábí svým jazykem v tomto svůdném příběhu zakázané lásky, který je zasazen do parné džungle Sarawaku roku 1930.
Země:
USA, 2003
Krásná domorodkyně Selima (Alba) se stává učitelkou jazyka a zároveň konkubínou mladého britského úředníka (Hugh Dancy), který se právě připojil ke zdejšímu oddílu koloniální armády. V žáru džungle přerůstá jejich vztah ve vášeň a zakázanou...

Popis

Krásná domorodkyně Selima (Alba) se stává učitelkou jazyka a zároveň konkubínou mladého britského úředníka (Hugh Dancy), který se právě připojil ke zdejšímu oddílu koloniální armády. V žáru džungle přerůstá jejich vztah ve vášeň a zakázanou lásku.

Při zjištění následků, jež oběma hrozí za porušení místních tradic, jsou milenci přinuceni se rozejít. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně opět vzplane a zesílí. Na povrch vystupují tajemství tak hluboká a temná jako sama džungle a její obyvatelé ...

Ve filmu dále účinkují Brenda Blethyn, Emily Mortimer, Noah Tylor a Bob Hoskins. "Se slovníkem v posteli" probouzí vášeň po pravé lásce, která překračuje hranice zavedených tradic.