V dalším z celovečerních filmů se tvrdý německý polda Horst Schimanski vydává pátrat po velké lásce svého známého Mamuta Schulze. Před pěti lety dostal Schimanski Mamuta do vězení, nyní se mu snaží pomoci najít jeho ztracenou lásku Catherine. Ta...

Popis

V dalším z celovečerních filmů se tvrdý německý polda Horst Schimanski vydává pátrat po velké lásce svého známého Mamuta Schulze. Před pěti lety dostal Schimanski Mamuta do vězení, nyní se mu snaží pomoci najít jeho ztracenou lásku Catherine. Ta Mamutova pobytu ve vězení využila k tomu, aby zmizela, dokonale za sebou zametla stopy a vybudovala si zcela novou existenci. Při svém pátrání Schimanski potkává řadu lidí, kteří chtějí jeho pátrání překazit a zabránit mu v tom, aby Catherine našel.

Někteří z nich nejsou ve volbě způsobu jak Schimanského zastavit příliš vybíraví. Překvapivě se zdá, že zabránit Schimanskému v nalezení Catherine je dokonce i v zájmu nejvyšších politických kruhů. Navíc se Schimanski ocitá před velmi obtížným rozhodnutím zda má opravdu odhalit pravdu a naplnit Mamutův sen, přestože by to znamenalo zničení nového života Catherine.