Uprchlý vězeň, uzavřený případ vraždy ve kterém něco nehraje a Schimanski uprostřed dalšího zapeklitého případu. Schimanski je sice většinou ve finanční tísni, ale tentokrát je zrovna při penězích, díky důchodovému doplatku. Vezme svou přítelkyni...

Popis

Uprchlý vězeň, uzavřený případ vraždy ve kterém něco nehraje a Schimanski uprostřed dalšího zapeklitého případu. Schimanski je sice většinou ve finanční tísni, ale tentokrát je zrovna při penězích, díky důchodovému doplatku. Vezme svou přítelkyni Marie Claire na romantický výlet do Belgie, ale brzy se neplánovaně ocitne uprostřed dalšího zapeklitého případu. Z nedalekého vězení totiž uprchl za vraždu odsouzený vězeň Gaubner a nečekaně zkřížil cestu Schimanskému.

Protože je mu policie, která uprchlíka pronásleduje, v patách, a zoufale nutí Schimanského pod výhrůžkou, že se zastřelí, pokud ho bývalý policista neodveze k jeho synovi Davidovi. Schimanski svým nemylným instinktem vycítí, že v jeho případu něco nehraje a nejen, že umožní mu uprchnout, ale umožní mu setkat se synem. Během dobrodružné cesty je Schimanski dozvídá stále více o tragické události, která skončila vraždou Davidovy matky, za kterou byl Gaubner odsouzen a je stále více přesvědčen o jeho nevině a fakt, že skutečný pachatel dosud nebyl odhalen mu nedopřává klidu. Klíčí v něm podezření, že ve skutečnosti zabil matku David a jeho otec na sebe vzal vinu, aby ho uchránil před vězením.

Nový televizní film z volného kriminálního cyklu vznikl v roce 2005, kdy ho natočil režisér Manfred Stelzer podle scénáře Hansjörga Thuna. V titulní roli Horsta Schimanského se samozřejmě objeví Götz George, známý z filmů jako Život jedné kočky nebo Nic než pravdu. V dalších rolích se objeví Chiem van Houweninge jako Hänschen, Denise Virieux jako Marie-Claire, Sergej Moya jako David, Christian Redl (Oskar a Leni, Sólo pro klarinet) jako Gaubner, Hermann Lause jako Gernot Heugel, Kristina Walter jako Elisabeth Gaubnero a další.