Zachraňte pana Bankse
Typ:
film
Žánr:
komedie, drama, životopisný
Délka:
125 min
Země:
USA/Australie/Velká Británie, 2013
V roce 1961 pozval Walt Disney autorku Mary Poppins P. L. Traversovou, aby osobně projednali Disneyho přetrvávající zájem o filmová práva k její milované postavě a knize – o která se poprvé zajímal už ve čtyřicátých letech. Travers, která ani po...

Popis

V roce 1961 pozval Walt Disney autorku Mary Poppins P. L. Traversovou, aby osobně projednali Disneyho přetrvávající zájem o filmová práva k její milované postavě a knize – o která se poprvé zajímal už ve čtyřicátých letech. Travers, která ani po tolika letech neměla nejmenší zájem a toužila se hollywoodského velikána zbavit, si ale uvědomovala, že prodejnost jejích knih klesá a budoucnost je velice nejistá, a proto jeho pozvání přijala. Tím se začalo dvoutýdenní dobrodružství, které nakonec vyústilo v zahájení prací na tomto tak zbožňovaném filmu.

Během těchto dvou krátkých týdnů se Walt Disney v maximální možné míře snaží vyjít Travers vstříc. Vyzbrojený nápaditými storyboardy a veselými písničkami od talentovaných bratrů Shermanových na ni podniká doslova frontální útok, ale spisovatelka se jen tak nevzdává. Zanedlouho Disney zklamaně sleduje, jak její odhodlání mu práva neposkytnout jen sílí a ta se mu tak i přes jeho snahy stále více vzdalují. Teprve ve chvíli, kdy se v duchu sám přenese do svého dětství, je schopen začít chápat démony, kteří spisovatelku pronásledují, a společně vypustí Mary Poppins na svobodu, aby společně vytvořili jeden z nejpůsobivějších filmů filmových dějin.