Santův učeň
Typ:
film
Žánr:
komedie, rodinný, animovaný
Délka:
78 min
Motto:
Santa nechce odejít do důchodu, ale pravidla jsou pravidla.
Země:
Francie/Australie/Irsko, 2010
Nicholas je sedmiletý sirotek z Austrálie, který miluje Vánoce. Nejšťastnější den v roce pro něj a jeho přátele v sirotčinci bývá také poznamenán smutkem. Jejich největším vánočním přáním je najít novou rodinu. Mezitím, na severním pólu, v dílně...

Popis

Nicholas je sedmiletý sirotek z Austrálie, který miluje Vánoce. Nejšťastnější den v roce pro něj a jeho přátele v sirotčinci bývá také poznamenán smutkem. Jejich největším vánočním přáním je najít novou rodinu.

Mezitím, na severním pólu, v dílně Santa Clause se začíná panikařit – podle starých pravidel, která říkají, že každých 178 roků, musí Santa zvolit nového učedníka. Pokud Santa nevybere svého učedníka do Štědrého dne, už bude na vše příliš pozdě a Vánoce mohou být navždy ztraceny. Ani Santa si nemůže představit svůj život bez poskytování dárků a přinášení štěstí dětem na Štědrý den. Tak mu nezbývá nic jiného, než učedníka najít. Ovšem musí splnit 3 podmínky – učeň musí být sirotek, musí mít čisté srdce a jeho jméno musí být Nicholas.

A jen jedno dítě na světě tohle všechno splňuje a žije v sirotčinci v Sydney. Před malým Nicholasem se otevírá cesta plná dobrodružství a zkoušek, aby se stal tím nejlepší Santa Clausem.