Sanctum
Typ:
film
Žánr:
thriller, dobrodružný, akční, drama
Délka:
108 min
Motto:
Další krok ve vývoji 3D
Země:
USA/Australie, 2011
Špičkový potápěč Frank McGuire (Richard Roxburgh) se věnuje průzkumu jeskyní Esa’ala v jižním Pacifiku již mnoho měsíců, když ho zde jednoho dne zastihne tropická bouře, při které je východ z jeskyní nečekaně zatopen vodou. Frank i jeho tým,...

Popis

Špičkový potápěč Frank McGuire (Richard Roxburgh) se věnuje průzkumu jeskyní Esa’ala v jižním Pacifiku již mnoho měsíců, když ho zde jednoho dne zastihne tropická bouře, při které je východ z jeskyní nečekaně zatopen vodou. Frank i jeho tým, zahrnující sedmnáctiletého syna Joshe (Rhys Wakefield), finančníka Carla Hurleye (Ioan Gruffudd), jeho přítelkyni Victorii (Alice Parkinson) a bláznivého George (Dan Wyllie), jsou nuceni ukrýt se hluboko v jeskynních dutinách a pokusit se nalézt cestu ven složitým podvodním labyrintem. I když i tady platí, že naděje umírá poslední, nevyhnutelně si musí položit otázku: Existuje vůbec cesta ven? A pokud ano, dokážou v sobě najít tolik fyzických i psychických sil, aby ji našli?

Epické 3D dobrodružství Sanctum, z produkční dílny Jamese Camerona (Avatar, Titanic), následuje tým jeskynních potápěčů při jejich nebezpečné expedici do největšího, nejkrásnějšího a nejméně dostupného jeskynního systému na světě. Film se natáčel na Zlatém pobřeží v Queenslandu a v jeskyních v jižní Austrálii. Při natáčení byly mimo jiné použity 3D techniky, které byly původně vymyšleny pro technologicky průkopnický Avatar. 3D kamerový systém Jamese Camerona, uzpůsobený použití v extrémním prostředí, tak divákům slibuje dechberoucí výpravu k podvodním útesům a do nejskrytějších koutů jeskynního světa.