Safari
Typ:
seriál
Žánr:
komedie, rodinný, dětský
Délka:
30 min
Motto:
Seriál pre deti a rodinu odohrávajúci sa v Bojniciach.
Země:
Československo, 1986
Safari je třináctidílný slovenský seriál pro děti i dospělé, který nás zavádí do atraktivního prostředí zámku Bojnice a jeho okolí. Zde se také odehrává příběh s kriminální zápletkou o hledání Bojnického pokladu.Hlavními hrdiny je čtveřice dětí:...

Popis

Safari je třináctidílný slovenský seriál pro děti i dospělé, který nás zavádí do atraktivního prostředí zámku Bojnice a jeho okolí. Zde se také odehrává příběh s kriminální zápletkou o hledání Bojnického pokladu.

Hlavními hrdiny je čtveřice dětí: Janko (Emanuel Hason) a Katarína (Monika Šulajová) Urbanovi - děti ředitele místní Zoo (Michal Dočolomanský), „Sova“ (Martin Zatovič) - vnuk profesora Jánského (František Dibarbora), který je na zámku historikem, a Elen (Daniela Magálová) - dcera ředitele švýcarské ZOO (Pavol Mikulík), který si přijel pro posledního hlavního hrdinu, vychytralého šimpanze Doda, proslulého svými útěky. Ošetřovatel „ujo Pipišta“ (Lubomír Kostelka) s ním nemá vůbec lehkou práci. Častým cílem Dodových výletů je obchod se zeleninou, pokud si zrovna neusmyslí, že schová Pipištovi jeho mluvícího papouška.

Díky Sovovi a jeho zájmu o historii se děti pouští do hledání podzemních chodeb vedoucích k pokladu. Čeká je hodně práce, ale i nebezpečí. Do místních lázní přijel i podezřelý cizinec (Milan Kňažko) se svým doprovodem. Jeho cílem však není ani tak léčba, ale také poklad. Klubko záhad je řádně zapletené a vše patřičně komplikují Dodovy eskapády, jeho blízký odjezd do Švýcarska, ale i vztahy mezi hlavními hrdiny a jejich rodiči.
Ve třinácti dílech se rozvíjí veselá, ale i napínává podívaná o jednom velmi nevšedním prázdninovém dobrodružství plném záhad, ztrácení a objevování. Seriál se natáčel na Bojnickém zámku a místní ZOO, ale i ve Dvoře Králové a ZOO Lešné.