S milenkou mé matky
Typ:
film
Žánr:
komedie, romantický
Délka:
88 min
Země:
Francie/Norsko/Dánsko/Island, 2000
Nezaměstnaný mladík Hlynur (Hilmir Snar Gudnason) zná život dosud z té zábavnější stránky - z nočních klubů, divokých večírků a nezávazných sexuálních praktik. Užívá si naplno až do okamžiku, kdy přivede do jiného stavu lesbickou přítelkyni Lolu...

Popis

Nezaměstnaný mladík Hlynur (Hilmir Snar Gudnason) zná život dosud z té zábavnější stránky - z nočních klubů, divokých večírků a nezávazných sexuálních praktik. Užívá si naplno až do okamžiku, kdy přivede do jiného stavu lesbickou přítelkyni Lolu (Victoria Abril) své pohodové matky (Hana María Karlsdóttir). Tak dlouho nechtěl vstoupit do skutečného života, až si život přišel pro něj.

Snímek režiséra Baltasara Kormákura vznikl podle stejnojmenné předlohy románu Hallgrímura Helgasona. S notnou dávkou černého humoru líčí příběh sexuálního zmatení zasazený do současného Islandu, konkrétně jeho hlavního města Reykjavíku.

Režisér a producent Baltasar Kormákura je jedním z nejpopulárnějších a nejoceňovanějších herců své generace. Mimo jiné pracoval z nejznámějším islandským tvůrcem Fridrikem Thórem Fridrikssonem. Společně natočili filmy Ďáblův ostrov a Andělé všehomíra. Jméno si však Kormákur získal především jako divadelní herec a režisér.