Krátký rumunský satirický film. Úředník Marincea z Busuiocova oddělení má svátek. Busuioc ho chce potěšit dárkem. Zrovna ten den se však dějí v úřadě záhadné věci; Marincea nesedí za svým stolem, Busuioce k vůli Marinceovi volá hlavní inspektor,...

Popis

Krátký rumunský satirický film. Úředník Marincea z Busuiocova oddělení má svátek. Busuioc ho chce potěšit dárkem. Zrovna ten den se však dějí v úřadě záhadné věci; Marincea nesedí za svým stolem, Busuioce k vůli Marinceovi volá hlavní inspektor, o Marinceovi se mluví na poradě, Busuioc se doví, že Marincea je u ředitele, kde se řeší jeho záležitost.

Busuioc si z toho domyslí, že Marincea bude asi suspendován, a vyvodí náležité důsledky: žádný dárek Marinceovi nedá, škrtne mu prémie, a své manželce zakáže přátelit se s Marinceovou ženou. Druhého dne přijde hrozné rozčarování: Busuioc se dozví, že Marincea byl jmenován hlavním inspektorem. Běží domů, aby dal včas své manželce nové instrukce. Ale ta ho vítá zprávou, že právě řekla Morinceové, co si o ní myslí a že ani ona ani její manžel nemají u nich co pohledávat.