Rytíři nebes
Typ:
film
Žánr:
dobrodružný, akční, drama, romantický, válečný
Délka:
140 min
Motto:
Osud z nich udělal přátele, ve válce se stali bratry, odvaha je proměnila v legendy...
Země:
USA/Velká Británie, 2006
Akční drama z atraktivního prostředí stíhacích pilotů 1. světové války. Dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené mladými americkými piloty, kteří se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii, je inspirováno skutečnými událostmi. Vydali...

Popis

Akční drama z atraktivního prostředí stíhacích pilotů 1. světové války. Dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené mladými americkými piloty, kteří se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii, je inspirováno skutečnými událostmi. Vydali se do Evropy hnáni touhou naučit se létat a zažít dobrodružství. Ve válčící Francii se zpočátku naivní mladíci naučili pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získali tak skutečné důvody, pro které stojí za to riskovat život.

Akční záběry leteckých sekvencí byly vytvořeny pomocí zcela nových digitálních kamer a technologických postupů. Producent filmu Dean Devlin má za sebou kasovní trháky jako Den nezávislosti, Godzilla nebo Patriot. Režisér Tony Bill má doma Oscara za produkci legendárního filmu Podraz s Robertem Redfordem a Paulem Newmanem.