Romeo a Julie
Typ:
film
Žánr:
drama, romantický
Délka:
141 min
Země:
Anglie/Itálie, 1954
Barevný anglo-italský film, italského režiséra s anglickými herci je natočen podle nejslavnější tragedie Williama Shakespeara. Dva staré šlechtické rody veronské, Montekové a Kapuletové, žijí v odvěkém nepřátelství. Děti znepřátelených rodičů,...

Popis

Barevný anglo-italský film, italského režiséra s anglickými herci je natočen podle nejslavnější tragedie Williama Shakespeara. Dva staré šlechtické rody veronské, Montekové a Kapuletové, žijí v odvěkém nepřátelství. Děti znepřátelených rodičů, Romeo a Julie se na plese vášnivě zamilují a dají se tajně oddat. Záhy po sňatku však musí Romeo opustit Veronu protože zabil v souboji Tybalta z rodu Kapuletů. Juliini rodiče chtějí dceru provdat za hraběte Parise.

Julie, toužíc sňatek znemožnit, požije prostředek, který ji učiní na čtyřiadvacet hodin zdánlivě mrtvou. Romeo neví, že smrt Julie je jen zdánlivá a v zoufalství nad ztracenou láskou si vezme život. Stejně i Julie, když procitne z tvrdého spánku a vidí mrtvého Romea, nechce již žít. Nad mrtvými těly dětí dochází — pozdě — k usmíření obou rodů.