Bláznivé komedie se vracejí v plné síle. Zatímco Apatow si tiše produkuje další filmy pro teenagery a jejich odrostlejší kumpány, na druhé straně barikády stojí Jack Black, člověk, který s normálními produkty pokud možno nechce mít nic...

Popis

Bláznivé komedie se vracejí v plné síle. Zatímco Apatow si tiše produkuje další filmy pro teenagery a jejich odrostlejší kumpány, na druhé straně barikády stojí Jack Black, člověk, který s normálními produkty pokud možno nechce mít nic společného. Teď se oba spojí a ještě do party přizvou Michaela Ceru, hvězdu Juna a Superbad.

Tím spíš jsme zvědaví, co z Year One vyleze za hybrid. Za kameru se postavil komediální veterán Harold Ramis (Přeber si to, Na Hromnice o den více), který se rovnou podepsal i pod scénář. Year One se tváří jako správná rošťárna, diváka totiž vtáhne do tzv. roku jedna, do doby, kdy po sobě lidé házeli klacky a kameny a na každém rohu zakopli o nějakou tu slavnou postavu z Bible. A jejich celodenní náplní bylo ... nicnedělání.

Našim hrdinům Zed a Oh se každopádně i to nicnedělání povede přetvořit v pořádný průšvih, a tak jsou vyhoštěni z vlastní vesnice. Vydávají se pak na pochod za novým domovem. Není to ale obyčejná cesta do sousedství... spíš komediální odveta za smrtelně seriózní počiny typu Umučení Krista, Příběh zrození nebo 10000 př.n.l. Doufejme v to nejlepší a držme palce.