Režisér Jiří Šindar se ve svém snímku snaží přiblížit osudy válečných veteránů z jednotky rychlého nasazení mezinárodních sil UNPROFOR, kteří se v první polovině 90. let účastnili válečného konfliktu v Jugoslávii. Stručně připomene celé jejich...

Popis

Režisér Jiří Šindar se ve svém snímku snaží přiblížit osudy válečných veteránů z jednotky rychlého nasazení mezinárodních sil UNPROFOR, kteří se v první polovině 90. let účastnili válečného konfliktu v Jugoslávii. Stručně připomene celé jejich působení ve válce, ale především se pokusí nahlédnout na jejich životní příběhy pod písemně potvrzeným statusem "válečný veterán".

Tito lidé se mnohokrát ocitli tváří v tvář smrti a poznali skutečnou stránku lidských vztahů - v dobrém i zlém slova smyslu. Návrat a následné zařazení do normálního života u nich ale probíhal a probíhá stále velmi těžce, nejen kvůli zážitkům, které je nevratně poznamenaly a narušily fungování jejich rodinných vztahů, ale i kvůli současnému postavení ve společnosti, která na ně pomalu ale jistě zapomíná.