Rockerky
Typ:
film
Žánr:
komedie, drama
Délka:
98 min
Motto:
Setkání dávných rockerek je střetem dvou odlišných ženských světů
Země:
USA, 2002
Režijní debut Boba Dolmana s Goldií Hawnovou a Susan Sarandonovou v titulních rolích vypráví o dvojici žen, jejichž jediným životním zájmem na konci 60. let byl rokenrol. Od té doby však uplynulo mnoho vody a rockerky Suzette a Vinnie se přes...

Popis

Režijní debut Boba Dolmana s Goldií Hawnovou a Susan Sarandonovou v titulních rolích vypráví o dvojici žen, jejichž jediným životním zájmem na konci 60. let byl rokenrol. Od té doby však uplynulo mnoho vody a rockerky Suzette a Vinnie se přes dvacet let neviděly.

Z divošky Vinnie (Sarandonová) se stala solidní Lavinie, manželka a matka dvou dcer, žijící v domku na předměstí, která pečuje o květiny a pořádá zahradní párty pro sousedy. Excentrická Suzette (Hawnová) však zůstala taková, jaká byla v mládí. Hrdě nosí své tetování, ale poté, co se jí život sesypal jako domeček z karet, se vypraví za svou jedinou kamarádku, která by ji mohla zachránit, nebo alespoň půjčit pár tisícovek. Setkání dávných rockerek je střetem dvou odlišných ženských světů - jedna žije v minulosti, druhá se z ní dokázala vymanit. Společně se však naučí vážit si hodnoty života v přítomném okamžiku.