RoboCop
Typ:
film
Žánr:
thriller, akční, drama, sci-fi, kriminální
Délka:
102 min
Motto:
Nový ochránce práva ve městě ... RoboCop ... napůl člověk, napůl stroj!
Rok:
1987
Neúnavný policista (Peter Weller) nelítostně zasahuje proti jakékoliv kriminalitě kolem sebe. Vědci a lékaři ho sestavili jako neporazitelného kyborga "RoboCopa", který bojuje proti zločinu. Odolný vůči střelám a bombám, vyzbrojený těmi...

Popis

Neúnavný policista (Peter Weller) nelítostně zasahuje proti jakékoliv kriminalitě kolem sebe. Vědci a lékaři ho sestavili jako neporazitelného kyborga "RoboCopa", který bojuje proti zločinu. Odolný vůči střelám a bombám, vyzbrojený těmi nejmodernějšími zbraněmi si RoboCop rychle získává jméno v ulicích Detroitu plných násilí.

Ale navzdory novému drsnému zevnějšku se RoboCop uvnitř trápí, útržky vzpomínek z dřívějšího života a živě si vybavuje hrůzy své vlastní smrti rukama brutálních zabijáků. Nechce jen spravedlnost ... chce se pomstít!

Od režiséra Paula Verhoevena přichází "akční sci-fi jako divoká, strhující jízda" (TIME) o nezničitelníém moderním policistovi, který se bije za spravedlnost za všech okolností! RoboCop je "rychlé, zuřivé a zábavné" (L.A.DAILY NEWS) dobrodružství, co nepolevuje v napětí.