Restart
Typ:
film
Žánr:
drama
Délka:
85 min
Motto:
Toužili jste někdy začít znovu?
Země:
Česká Republika/Finsko, 2005
Jediná věta navždy změnila život mladé Sylvie. Nyní má jen jeden den na to vybojovat si svou lásku zpět. Strhující jízda současnou Prahou začíná. Restart je moderní vizuálně vytříbený film z prostředí pražské klubové kultury. Vypráví o mladých...

Popis

Jediná věta navždy změnila život mladé Sylvie. Nyní má jen jeden den na to vybojovat si svou lásku zpět. Strhující jízda současnou Prahou začíná.

Restart je moderní vizuálně vytříbený film z prostředí pražské klubové kultury. Vypráví o mladých lidech, kteří se noc co noc obklopují barevnými kostýmy, hlasitou hudbou, alkoholem a stále novými partnery. O lidech zdánlivě bezstarostných, uvnitř však křehkých, zranitelných a osamělých.

Restart ještě v tomto roce rozčeří stojaté vody českého filmového rybníku. Originální vizuální styl filmu je výsledkem spolupráce debutujícího českého režiséra Julia Ševčíka a finského kameramana Kasimira Lehta. Soundtrack k filmu představuje to nejlepším z domácí elektronické scény - songy Mojmira Papalesca a the Nihilists, Ecsona Waldese a především písně skupiny Khoiba a scénickou hudbu Filipa Míška.

Restart je celovečerní absolventský film jež vznikl v koprodukci mladé pražské společnosti Axman Production, FAMU a finské Univerzity umění a designu v Helsinkách. Česko-finský štáb natáčel film v průběhu roku 2004 na lokacích po celé Praze: v klubech Radost FX a Roxy, v reálných bytech a fast-foodech, v nákladných dekoracích, které postavil architekt Henrich Boráros. Post-produkční práce včetně střihu, zvukového designu a realizace speciálních efektů probíhaly ve Finsku.