Na začátku jsou dva muži, kteří loví ryby v řece. Jednoho z nich něco přepadne a ukousne mu to ruku. Druhý muž mu jde na pomoc, ale už je asi pozdě. Hlavní hrdinkou filmu je Avery Doucetteová, která se vrací domů k otcovi a nevlastní matce z...

Popis

Na začátku jsou dva muži, kteří loví ryby v řece. Jednoho z nich něco přepadne a ukousne mu to ruku. Druhý muž mu jde na pomoc, ale už je asi pozdě. Hlavní hrdinkou filmu je Avery Doucetteová, která se vrací domů k otcovi a nevlastní matce z vysoké školy. Otec jí při přivítání řekne, že začala aligátoří sezóna, a jdou se podívat na řeku. Na řece pak dceři ukazuje, jak lovit krokodýly. Později se v hospodě, kde všichni popíjejí, objeví druhý muž od řeky a řekne, že jeho kamarád byl zabit krokodýlem. Přijede policie a muž jí sdělí, že krokodýl měl zvláštní zabarvení. Poté se Avery koupe v řece se svým přítelem Dathanem, když najednou uvidí, jak muže od řeky propíchne ocasem krokodýl. Poté, co uvidí další napadení člověka krokodýlem, se Avery rozhodne krokodýly pozabíjet spolu se svým přítelem Dathanem. Dathanův otec vylévá zkaženou kořalku do řeky, a proto krokodýli mutují.

Poté napadne krokodýl jednoho z lovců, který se ho snažil společně s policistkou ulovit. Oba jsou krokodýly zabiti. Policistka byla sestřenice Avery. Otec Avery si myslí, že v zabití jeho neteře má prsty Dathanův otec a jeho rodina. U řeky se setkají a chtějí se poprat, když najednou uvidí Avery a Dathana na člunu. Tam je chce napadnout aligátor. Oba otcové se svou partou odlákají pozornost krokodýla a zastřelí ho. Poté se všichni odeberou domů s tím, že druhý den vyrazí na lov zmutovaných krokodýlů. Druhý den přijede na pomoc odborník na krokodýly a televizní hvězda. Celá skupina s odborníkem na krokodýly, včetně obou rodin a televizního štábu, je napadena. Otec Avery krokodýly spolu s lovci zneškodní a večer oslavují v baru. Noc stráví Avery s Dathanem a její otec se mezitím promění v aligátora, jelikož byl nakažen tím, že mu aligátor pokousal ruku. Avery se pak s Dathanem vydá za Dathanovým otcem a společně s šerifem vymýšlí, co dál. Šerif nemůže najít Averyna otce. Avery, Dathan a jeho otec se vydají na lov na řeku a tam zastřelí jednoho krokodýla. Poté jde Avery lesem za otcem a začne se propadat do bažiny. Navíc ji ještě ohrožuje aligátor, ale nic jí neudělá a ještě jí pomůže, protože to je její otec, což pozná podle zlatého zubu. Dathon se pak také promění v krokodýla, protože jím byl infikován, když ho předtím poškrábal. Jako krokodýl pak zemře v souboji s jiným krokodýlem, aby ochránil Avery.

Dathonův otec to vše řekne šerifovi Landrymu. Zmutovaní aligátoři jsou Averyna rodina a Avery souhlasí, že je musí zabít. V poslední výpravě u jedné farmy zemřou všichni krokodýli a celá skupina okolo Dathanova otce. Dathanův otec se utká s otcem Avery přeměněným na krokodýla. Oba se zabijí navzájem, a jelikož zahyne i šerif, přežije jediná Avery. Z místa ji omráčenou odtáhne krokodýl. O rok později má Avery miminko a žije s krokodýlem u řeky.