První po bohu
Typ:
film
Žánr:
akční, drama, válečný
Délka:
99 min
Motto:
Láska i válka jsou jako rodné sestry... Snímek o přátelství, zradě, hrdinství, naději a lidech, kteří vyhráli válku...
Rok:
2005
Finsko, rok 1944. Na ruskou základnu ponorek v Baltském moři přijíždí z osvobozeného Leningradu mladičká Táňa. Je naprosto fascinována zdejším životem a tiše obdivuje všechny vojáky a důstojníky místní posádky. Poznává zde i svou první...

Popis

Finsko, rok 1944. Na ruskou základnu ponorek v Baltském moři přijíždí z osvobozeného Leningradu mladičká Táňa. Je naprosto fascinována zdejším životem a tiše obdivuje všechny vojáky a důstojníky místní posádky. Poznává zde i svou první platonickou lásku, charismatického velitele ponorky Alexandra Marinina. Jeho srdce patří tajemné Švédce. Kapitán Marinin je miláčkem štěstěny. Každá jeho výprava je vítězstvím nad nepřítelem. Nad neohroženým velitelem se stahují mračna v podobě agenta zvláštního oddělení NKVD, kterému se nelíbí Marininův šlechtický původ.

První po Bohu je neobyčejný film o hrdinech, námořnících z ponorky, kteří bojovali za vlast. Je propletencem válečné, detektivní a milostné linie. V tomto filmu není, stejně jako v životě, nic jednoznačně bílé nebo černé. Co čeká vojáky v boji s nepřáteli a vlastním osudem? Vítězství nebo porážka?