Úspěšný profesor angličtiny Jordan Cooper bezstarostně žije v Durhamu se svou milující přítelkyní Katherine a naplno si užívá úspěšné kariéry i života. To ovšem jen do chvíle, než na něj zaměří svou pozornost nelítostný počítačový hacker Hollis...

Popis

Úspěšný profesor angličtiny Jordan Cooper bezstarostně žije v Durhamu se svou milující přítelkyní Katherine a naplno si užívá úspěšné kariéry i života. To ovšem jen do chvíle, než na něj zaměří svou pozornost nelítostný počítačový hacker Hollis Dietz, který právě dohnal k sebevraždě muže jménem Barnes. Cílem Dietzova prvního útoku se stanou Cooperovy lékařské záznamy v počítačích místní nemocnice, takže místo běžné lékařské prohlídky, na kterou profesor pravidelně dochází, ho málem čeká zcela zbytečná operace mozku. Protože Cooper sám je zkušený pokud jde o počítače, podaří se mu vypátrat totožnost útočníka, policejní vyšetřovatelka Lou Shannon však zpočátku bere Cooperovy informace ohledně Dietze na lehkou váhu.

Cooper nehodlá riskovat a protože je přesvědčen, že cílem dalšího útoku se stane jeho sestra Ellen a synovec Alex, pro jistotu je ukryje do bezpečí. Dietz však místo nich napadne a zavraždí Katherine a vše nastraží tak, aby byl z vraždy obviněn Cooper. Profesor využije Alexova počítače a zjistí, že Dietz byl zapleten do smrti advokáta Barnese. Vyhledá jeho vdovu a dozví se, že jeho otec pomohl Barnesovi s vyšetřováním několika vražd. Ačkoli je na útěku před policií, pokračuje v pátrání a to je přivede k dávnému případu mladíka, který byl kdysi odsouzen za vraždu vlastního otce. Tím mladíkem byl právě Hollis Dietz a je jisté, že pokud ho Cooper nezastaví, vraždění bude pokračovat. Další Dietzovou obětí se stane paní Barnesová.

Zatímco se Cooperovi podaří Dietze svést ze své stopy, když si nechá ukrást kreditní karty, v detektivovi Shannonové sílí přesvědčení, že je prchající Cooper opravdu nevinný. Štvanice se však pokračuje a dobře maskovaný Dietz se chystá k dalšímu úderu.