Mezi vodáky, ale nejen mezi nimi, jsou oblíbené knihy autora Zdeňka Šmída. Tituly Proč bychom se netopili aneb Vodácký průvodce pro Ofélii a Proč bychom se netěšili aneb Jak se držet nad vodou patří mezi stoupenci vodácké romantiky k jakési...

Popis

Mezi vodáky, ale nejen mezi nimi, jsou oblíbené knihy autora Zdeňka Šmída. Tituly Proč bychom se netopili aneb Vodácký průvodce pro Ofélii a Proč bychom se netěšili aneb Jak se držet nad vodou patří mezi stoupenci vodácké romantiky k jakési povinné literatuře. Tato literární inspirace vedla ke vzniku nového televizního seriálu.

Centrum dramatické tvorby Televizního studia Ostrava dalo dohromady partu sympatických nadšenců a v průběhu přechozích dvou let poskládalo všechny jejich zážitky do desitidílného seriálu. Naši hrdinové se jmenují Keny a Lucka, Sumec a Lída, Otouš a Gábina, Bongo a Maruška, Křižák a Dana. Své tváře i nadšení pro vodu jim propůjčili Václav Rašilov, Markéta Štechová, Radek Zima, Tereza Kostková, Jiří Ployhar, Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Kateřina Janečková, Lukáš Vaculík a Markéta Frösslová.

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi.