Princezna inkognito
Typ:
film
Žánr:
drama, muzikál
Délka:
105 min
Země:
USA, 1935
Hudební film USA - Naughty Marietta z roku 1935, byl u nás promítán pod názvem - Princezna Inkognito, a vypráví o francouzské princezně Marii de la Bonfain (Jeanette MacDonald), krásné sofistikované, mladé ženě. Princezna se má podle...

Popis

Hudební film USA - Naughty Marietta z roku 1935, byl u nás promítán pod názvem - Princezna Inkognito, a vypráví o francouzské princezně Marii de la Bonfain (Jeanette MacDonald), krásné sofistikované, mladé ženě.

Princezna se má podle dohodnutého dynastického postupu provdat bez lásky, za španělského šlechtice, kterého nemá vůbec ráda. Její služebná Marietta odjíždí do New Orleans, aby se zde provdala. Princezna nastoupí na loď do Ameriky, přebírá její identitu, a vydává se za služku Mariettu. Loď je přepadena piráty, ale záhy osvobozena kapitánem Richardem Warringtonem (Nelson Eddy). Ve Francii je zatím po Marii vyhlášeno pátrání, a to nejen jejím strýcem princem de Namours (Douglas Dumbrille), ale i jejím snoubencem Donem Carlosem de Braganza(Walter Kingsford), který se princezny Marie nechce vzdát…… a oba odplouvají do New Orleansu, kde by se měla nacházet.