Americký námořník Jason Johnson je převelen do Bahrainu. Jednoho dne u něj zazvoní telefon a ze sluchátka se ozve neznámá dívka a protože tu Jason nikoho nezná, dá se s dívkou do řeči. Je milá, duchaplná a zjevně si také chtěla povídat. Nezůstane...

Popis

Americký námořník Jason Johnson je převelen do Bahrainu. Jednoho dne u něj zazvoní telefon a ze sluchátka se ozve neznámá dívka a protože tu Jason nikoho nezná, dá se s dívkou do řeči. Je milá, duchaplná a zjevně si také chtěla povídat. Nezůstane u jednoho telefonu a Jason je na neznámou dívku stále více zvědavý. Netuší, že za hlasem v telefonu se skrývá bahrainská princezna Meriam Al-Khalifa, která se bez ohledu na svůj vznešený původ musí podřizovat stejným zvyklostem jako ostatní muslimské ženy. Odříznuta od světa venku přísnými pravidly, krátila si čas vytáčením náhodných telefonních čísel s cílem popovídat si s každým, kdo zvedne sluchátko a bude na ni mít chvilku čas. Spřízněné duše, které si báječně rozumějí navzdory odlišnosti kultur se do sebe nakonec zamilují, zejména, když po telefonických setkáních následuje setkání osobní a ukáže se, že Meriam je okouzlující kráska a Jason je sympatický mladík.

Tajná schůzka se změní v nebezpečné milostné dobrodružství, které si Meriam plně uvědomuje. I kdyby totiž Meriam nebyla zadána jinému pro manželství dohodnuté jejími rodiči, hrozbou je už skutečnost, že ona, muslimka, je milenkou amerického námořníka, který je ještě navíc mormonským křesťanem. Nikdy by nezískala souhlas, aby se za něj mohla provdat, a to je přesně to, po čem touží. Navíc touží uniknout z muslimského vězení a žít svobodným životem bez muslimských omezení.

A protože Jasonovi se chýlí ke konci čas jeho vojenské služby v Bahrainu, musí se dvojice rozhodnout co bude dál. Nakonec se rozhodnou, že Meriam za pomoci falešných dokladů unikne po Jasonově boku z Bahraimu a usadí se ve Spojených státech, kde by se mohli spolu vzít. Je to riskantní rozhodnutí nejen proto, že útěk může být smrtelně nebezpečný, ale také proto, že v USA je Meriam zadržena jako ilegální přistěhovalec a hrozí jí, že bude poslána zpět do Bahraimu, což by jí mohlo stát život.


Po pár dnech které Meriam strávila ve vězení, je díky jednomu z vlivných lidí propuštěna a dostává občanství na devadesát dní.

Jason a Meriam se berou v Las Vegas.Krátce po jejich svatbě je Jason povolán před vojenský soud, kde je zbaven zásluh a stává se vojínem.

Jason sežene byt pro sebe a Meriam.Oba se snaží o občanství pro Meriam, ovšem jestli ho dostane to se nedozví nikdo…….film končí totiž tak že spolu odcházejí do svého domu.