Příběh tří lásek
Typ:
film
Žánr:
drama, romantický, muzikál
Délka:
122 min
Země:
USA, 1953
Příběh o třech láskách – Story of Three Loves z roku 1953 v režii Vincenta Minnelliho, je povídkový film obsazený skutečnou hereckou elitou. Plavba na výletní lodi nám přibližuje tři cestující, kteří zde vzpomínají na minulost. Baletní...

Popis

Příběh o třech láskách – Story of Three Loves z roku 1953 v režii Vincenta Minnelliho, je povídkový film obsazený skutečnou hereckou elitou. Plavba na výletní lodi nám přibližuje tři cestující, kteří zde vzpomínají na minulost. Baletní choreograf na dívku, kterou miloval a ztratil, anglická vychovatelka vzpomínající na krásné a tajemné setkání s pohledným mladým mužem, a artista, který vzpomíná na to, jak přišel o svou lásku - protože opakoval chyby z minulosti.

První – Talentovaná mladá tanečnice Paula nemůže žít bez tance, ale ten jí na druhé straně velice ubližuje, protože se projevila její nemoc – nemocné srdce, tančit a žít krátkou dobu, nebo strádat při pohledu na tančící kamarádky….

Druhý – Tommy, synek bohatých rodičů nemá rád svého učitele francouzštiny, nenávidí fakt, že je ještě dítě. Rád by byl dospělý. Jeho přání se mu najednou vyplní a na jeden večer se z něj stává pohledný mladý muž. Tak se seznámí blíž se svým učitelem, a najednou nechápe, jak se v něm mohl mýlil, s novým kamarádem se vydají zažít nějaké dobrodružství...

Třetí – Pierre Narval je světoběžník, umělec – artista na volném trapéz. Po smrti partnera necítí strach a pudy sebezáchovy mu neříká nic. Pouští se do senzačních a bombastických atrakcí, při kterých může přijít o život. Náhodou zachrání mladou ženu, která chtěla spáchat sebevraždu skokem do Seiny. Nina cítila vinu za smrt manžela, kterého za války zabili nacisté. Oba lidé se do sebe zamilují a tato láska je podrobena těžké zkoušce, když má Nina provést senzační „trik“ který však byl příčinou smrti bývalého Pierrova partnera.