Víkend je na spadnutí, a tak se na cestu do přírody i do letovisek vydávají nejrůznější typy obyvatel Francie, od pankáčů až po důchodce. Každý si představuje odpočinek jinak: letitá manželská dvojice jej tráví v obytném přívěsu, sousedé s...

Popis

Víkend je na spadnutí, a tak se na cestu do přírody i do letovisek vydávají nejrůznější typy obyvatel Francie, od pankáčů až po důchodce. Každý si představuje odpočinek jinak: letitá manželská dvojice jej tráví v obytném přívěsu, sousedé s dorůstajícími dcerami v domku, rodinka vedená přísným otcem staví podle jeho pokynů stan. Postav originální komedie je víc, každá má svůj malý příběh a ty se střídavě protínají, ačkoli se protagonisté potkávají jen v některých případech. Všichni ale mají společné jedno: neslyšíme jejich hlasy, protože spolu nemluví slovy, jen výrazem a gesty.

Pascal Rabaté natočil svůj film bez dialogů podle komiksů, které sám napsal a pro jejichž filmový přepis našel představitele, sdílející smysl pro jeho charakteristický humor. Poznáme mezi nimi Mariu de Medeirosovou, která loni navštívila Karlovy Vary s filmem Hitler v Hollywoodu, či Dominiqua Pinona známého z Jeunetových filmů Delikatesy a Amélie z Montmartru. Barvité příhody všedních postaviček ledacos vypovídají o mentalitě obyvatel Francie a možná i jiných malých měšťáků.