Láska, sex, přátelství, štěstí a smůla kolem nás aneb život je třeba brát s nadhledem. O seriálu Seriál přátelé je jedním z nejsledovanějších a nejpopulárnějších sitcomů na celém světě a zároveň nejsledovanějším sitcomem v USA. Pochází z...

Popis

Láska, sex, přátelství, štěstí a smůla kolem nás aneb život je třeba brát s nadhledem.

O seriálu
Seriál přátelé je jedním z nejsledovanějších a nejpopulárnějších sitcomů na celém světě a zároveň nejsledovanějším sitcomem v USA. Pochází z produkční dílny "Bright-Kauffman-Craine".

Na vytváření seriálu se kromě herců podílí asi 80 dalších lidí. Věřte nebo ne, ale pro herce je natáčení celotýdenní záležitostí. Scénáře jsou jim posílány až do domu a to obvykle o víkendu. V pondělí ráno se pak všichni sejdou na první zkoušku. Dalších několik dnů se věnují zkouškám kostýmů, úpravám scénáře apod. Pátek je den, kdy se natáčí. Většina seriálu se natáčí ve studiích v Los Angeles, přestože se děj odehrává v New Yorku.

Celé natáčení sleduje živé publikum. A každý týden za týdnem, zas a zas. Pro herce je to práce, pro nás legrace, i když při takovém natáčení si užijí dost srandy, jak všichni říkají v rozhovorech pro tisk. Za spoustu let let spolupráce se z této šestice stalá jakási přátelská rodinka. Říkají, že se jejich skutečné přátelské vztahy moc od těch seriálových nelíší. V seriálu se již objevila pěkná řádka slavných herců např. George Clooney, Julia Roberts, Charlie Sheen nebo Tom Selleck. Ale nejen herci, také slavné modelky jako Rebecca Romijn-Stamos nebo Elle MacPherson, ale také třeba návrhář Ralph Lauren, miliardář Richard Bronson či vévodkyně z Yorku Sarah Ferguson.

Přátelé se po krátké době staly hitem, především ve Spojených státech a posléze i ve spoustě dalších zemí. Za deset sezón vysílání se nepřetržitě umisťovali na předních místech žebříčků sledovanosti a sesbírali také mnoho cen včetně Emmy či People's Choice. V lednu 2004 natáčení po deseti letech skončilo a s ním i jeden z nějvětších televizních fenomenů.