Prachy dělaj člověka
Typ:
film
Žánr:
komedie, kriminální
Délka:
90 min
Motto:
Tři kamarádi, tři pravidla, tři zločiny
Země:
Česká Republika, 2006
Film Prachy dělaj člověka je černá krimikomedie odehrá-vající se v současnosti. Příběh je inspirován dvěma největšími a dosud ne-objasněnými loupežemi, které se u nás v uplynulých letech staly. Hlavními aktéry jsou tři kamarádi, které před lety...

Popis

Film Prachy dělaj člověka je černá krimikomedie odehrá-vající se v současnosti. Příběh je inspirován dvěma největšími a dosud ne-objasněnými loupežemi, které se u nás v uplynulých letech staly. Hlavními aktéry jsou tři kamarádi, které před lety osud dramaticky rozdělil. Nyní se znovu scházejí v kulisách dnešní Prahy. Za jakým účelem se novodobí mušketýři dávají dohromady? Aby společně získali miliony! Loupežné akce se zdařily, ale co dál? Jak si užít naloupených peněz, aniž by na sebe upozornili? Naši tři hrdinové zjišťují, že je to mnohem těžší, než si původně mysleli. A nemohlo by se jim to podařit bez zázemí mezinárodního zločinu. Děj snímku je zasazen do kulis Prahy i atraktivních exteriérů Srí Lanky a Tunisu.

Producentem filmu je Jan Nejedlý (Česká Produkce), který se podílel na filmech Snowboarďáci a Experti. Koproducenty jsou TV Prima a Motorsport Vavřinec.

Autorem scénáře je Radek John, který má na svém kontě například scénáře k filmům Tankový prapor (1991), Bony a klid (1987), Proč? (1987).

Režiséra Jiřího Chlumského dobře znají diváci televizních seriálů Místo v životě (2006) a Hop nebo trop (2004). Natočil rovněž válečnou crazy komedii Stůj, nebo se netrefím (1998).

Ve filmu zazní 8 písní (2 původní) skupiny Clou, hudebním producentem je František Soukup.