Silo Komora je zničena Divatox a Turbo Strážci jsou pryč. Jak se Strážci schovávají v ruinách jejich bývalé základny, Divatox odlétá do hlubokého vesmíru, kde je federace vůdců zla svolána na urgentní summit. Mezi nimi jsou i známé tváře: Lord...

Popis

Silo Komora je zničena Divatox a Turbo Strážci jsou pryč. Jak se Strážci schovávají v ruinách jejich bývalé základny, Divatox odlétá do hlubokého vesmíru, kde je federace vůdců zla svolána na urgentní summit. Mezi nimi jsou i známé tváře: Lord Zedd, Rita Repulsa, Mistr Ohava a Strojové Impérium. Jejich nový vůdce, Dark Specter, zajal Zordona a plánuje vysát jeho síly pro zlo. Pověřil princeznu zla, Astronemu, zničením Strážců.

Spojeni k překažení Dark Specterova plánu musí Strážci cestovat do hlubokého vesmíru a osvobodit Zordona než se jeho síly stanou Dark Specterovými. Nalodí se na NASADA Raketoplán a vzlétnou. Justin zůstává se svým otcem. Ve vesmíru se setkají s Červeným Strážcem, který jim dá síly umožňující spojit se s ním proti Dark Specterovi.

Při jejich pátrání po Zordonovi se Strážci potkají se starým přítelem, Fantom Strážcem, který dá Androsovi disk, který mu dá kontrolu nad Delta Megazordem. Později Andros získá klíčové karty z mimozemského kasína, které mu ukážou lokalitu Mega Cestovatele, pěti vesmírných lodí, které se spojují do Megazordu.

Když Megaloď přistála na mimozemské planetě, byla infiltrována nepřátelskými mimozemšťany, kteří nevědomky propustili Zhanea, Stříbrného Strážce, který byl v kryogenickém spánku na lodi a uzdravoval se ze svých zranění. Zhane krátce na to opustil Strážce, aby pomohl některým rebelům z KO-35, kteří byli napadeni. Rebelové dali Zhanovi Mega Křídlo, které použil, aby se vrátil ke Strážcům, když ho potřebovali.

Andros zjistil, že Astronema je ve skutečnosti jeho dlouho ztracená sestra, Karone, unesena před lety Darkondou z KO-35. Když i ona zjistí pravdu, přemýšlí, zda-li být zlá a později se přidá ke Strážcům, ale jen než je opět unesena Darkondou a změněna ve zlou elektronickým přístrojem na její hlavě.

Během posledních bojů Strážci přišli o Delta Megazord, Mega Cestovatele a Mega Křídlo. S jediným zbývajícím Astro Megazordem, Strážci musí najít způsob, jak zničit jednotky zla, které spustily kompletní útok na celý vesmír. Andros musel zničit Zordonovu tubu, která vypustila vlnu energie, která putovala vesmírem a udělala konec Strojovému Impériu, Zeddovi, Ritě, Divatox a Astronemě, která se opět stala Karone a přidala se k ostatním Strážcům na Zemi.