Dr. Tommy Oliver, kdysi nejlepší Strážce na světě je nyní skrytý jako učitel biologie na Reefsidské Střední po destrukci jeho laboratoře a zmizení jeho partnera Antona Mercera. Jako mírný učitel biologie spadá pod vedení tajné protivnice...

Popis

Dr. Tommy Oliver, kdysi nejlepší Strážce na světě je nyní skrytý jako učitel biologie na Reefsidské Střední po destrukci jeho laboratoře a zmizení jeho partnera Antona Mercera. Jako mírný učitel biologie spadá pod vedení tajné protivnice ředitelky Randallové. Když ho pověří službou na poškole, vezme Connera: horkokrevného fotbalistu, Ethana: šampiona ve hrách a Kiru: osamělou hudebnici na výlet do muzea.

Když je doktor pryč, tři haštěřiví studenti se propadnou do podzemní laboratoře, kde naleznou Dino Krystaly, které jim dají nadlidské schopnosti. Když se Dr. Oliver dozví, že se vrátil Mesogog, který zničil jeho laboratoř, rekrutuje tři teenagery, aby se stali Strážci Vesmíru pro boj se zlem. Se silou Dino Krystalů na jejich straně musí probudit robotické dinosaury zvané Dino Zordy, které jsou spojením dinosauří DNA a technologie.

Když Mesogog nalezne další Dino Krystal, Dr. Oliver ho musí ukrást dříve, než ho bude schopen použít pro zlé účely. Jak se jeho studenti dozvídají o jeho historii Strážce, Tommy musí navázat na svou minulost spojením s novým Dino Krystalem a vedením týmu jako Černý Strážce. Tommy bojuje proti zlému Zeltraxovi, který má s Tommym nějaké nevyřízené účty. Byl kdysi jeho kolegou, známý jako Terrance Smith, ale když se snažil bojovat s Tommym o práci, byl fatálně zraněn při nehodě v laboratoři. Přestavěný jako Zeltrax bojuje proti Dr. Oliverovi za pomstu.